T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSU HAKKINDA AÇIKLAMALAR

2023-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSU

 

                                                                                                                                                                 

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

 

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında kurumumuzda Ücretli Usta Öğretici olarak görev almak isteyenlerin başvuruları 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e yaygın sistemi üzerinden alınacak ve belgeler e-yaygın sistemi üzerinden yüklenecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan komisyon tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Evrakların e-yaygın sistemi üzerinden PDF formatında yüklenmesi yapılacaktır. E-Devletten alınacak tüm belgelerin ve özellikle SGK Hizmet dökümü evrakların barkodu olması gerekmektedir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM (Usta Öğreticilerin Görevlendirilmesi, Görev ve Sorumlulukları)

MADDE 26 KAPSAMINDA SİSTEME;

·         Oryantasyon Belgesi (Formasyonu olanlar ya da öğretmenlik mezunu olanlar muaftır)

·         Adli Sicil Belgesi

·         Askerlik Durum Belgesi

Yüklenmediği takdirde başvuruları reddedilecektir.

Not: Kişinin kendisinden kaynaklı evrak eksikliklerinden ve hatalarından dolayı başvurusunun reddedilmesi kişinin özlük haklarıyla alakalı olup sorumluluk şahsa aittir.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

       2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında kurumumuzda Ücretli Usta Öğretici olarak görev almakisteyenlerin başvuruları 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e yaygın sistemi üzerinden alınacak ve belgeler e-yaygın sistemine yüklenecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan komisyon tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.Evraklarıne-yaygın sistemi üzerinden PDF formatında yüklenmesi yapılacaktır. E-Devletten alınacak tüm belgelerin ve özellikle SGK Hizmet dökümünün barkodu olması gerekmektedir.


·         Oryantasyon Belgesi (Eğitim fakültesi mezunu olanlar ile Pedagojik Formasyonu olanlardan bu belge aranmaz)

.          Adli Sicil Belgesi

·         Askerlik Durum Belgesi (Erkekler için)

yüklenmediği takdirde başvuruları reddedilecektir.

 

 

1-Mezuniyet belgeleri ekranına diploma yüklenecektir. Ayrıca lisans mezunu olup Pedagojik Formasyon belgesini yüklemek için, mezuniyet bilgileri alanına tekrar giriş yapılıp mezuniyet türükısmından Pedagojik Formasyon başlığı seçilip dosya yüklemesi yapılacaktır. İlahiyat ön lisans mezunları ayrıca lise diplomalarını İHL Meslek Lisesi kısmından bu ekrana yükleyecektir. Formasyon belgesi diploma ile verilenler, diplomanın ön ve arka yüzünü birlikte yükleyecektir. Bu konuda pdf birleştirmeprogramlarındanyararlanılabilir.

 

2-Mesleki Kurs Bitirme belgeleri alanına( –var ise-) sadece ustalık Belgesi/4.seviye Kurs bitirmebelgesi ve 4.seviye mesleki yeterlilik belgesi yüklenecektir. Bu bölüme başka bir evrak yüklenmeyecektir.

 

3-İş Deneyimi Bilgileri ekranında e-devletten barkotlu olarak alınan SGK Hizmet dokümanına uygun olarak çalışma süreleri yıllık olarak girilecektir. Çalışma süreleri hesap edilirken;

Kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlarda alanı ile ilgiliçalıştıkları süreler dikkate alınacaktır. Bu süre sistem tarafından maksimum 3600 gün üzerindenhesaplanmaktadır.

 

4-Diğer Belgeler ekranında;

 

a.  Usta Öğreticilik Belgesi(-var ise-)yüklenecektir. (Oryantasyon Belgesi, Usta Öğreticilik belgesi değildir. Oryantasyon belgesi diğer belgelerden diğer belgelere yüklenecektir. Bu alana sadece Usta Öğreticilik Belgesi yüklenecektir)

 

b.AntrenörlükBelgesi (-var ise-) yüklenecektir.

 

c.  İcazetveHafızlıkBelgesi (-var ise-)yüklenecektir.

 

d.Diğer Belgeler Bölümüne: Adli Sicil Kaydı, Oryantasyon Belgesi, erkekler için Askerlik Durum Belgesi,(-var ise-)İş Güvenliği Sertifikas ıve diğer belgeler (İşaret Dili Tercümanlığı vs.) yüklenecektir.

Diğer belgeler bölümüne yüklenecek bütün, belgeler PDF dosyası haline getirilecek ve dosya büyüklüğü 512KB geçmeyecektir.

 

5-Kurum ve Kurs seçimi ekranında başvurulması düşünülen kursların, eğitici şartları HEM Modül Bilgi (HEM FOET) sistemi üzerinden kontrol edilerek seçim yapılacaktır. Sene içerisinde açılması düşünülen ve eğitici şartları taşınan kurslar seçilmelidir.

 

Usta Öğretici Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Husular indirmek için tıklayınız >>

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.08.2023 - Güncelleme: 04.08.2023 10:07 - Görüntülenme: 2007
  Beğen | 5  kişi beğendi